Stuttgart
Almanya’nın Stuttgart şehrinde Partizan tarafından Ocak ayı şehitleri anması gerçekleştirildi.
Anma açılış konuşması ve saygı duruşu başladı. Daha sonra ise devrim ve komünizm şehitleri için yapılan sinevizyon gösterildi. Gösterilen sinevizyon sonrası yapılan Merkez Komite adına yapılan açıklamada emperyalist devletlerin kendi arasındaki çatışmaların fiili savaşa dönüştüğü, bu durumun hem egemenler açısından hem ezilenler açısından ciddi sonuçlar doğuracağına değinildi. Var olan bu durumun sadece kitlelerin örgütlenmesiyle ezilenlerin için olumlu bir yöne evrileceği vurgulanırken tüm kitlelere Proletarya Partisi saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı. Açıklama ölümsüzlerin yaratmış olduğu değerlere sahip çıkarak mücadeleyi büyütme sözüyle bitirildi. Açıklama sonrası devrimci kurumlardan gelen mesajlar okundu. Anma son olarak devrimci marşların okunmasıyla son buldu.
Nürnberg
Açılış konuşmasından sonra Parti ve Devrim Şehitleri için, geçtiğimiz günlerde Rojava kantonunda şehit düşen MLKP Önder kadrolarından Ahmet Şoreş ve Fırat Neval şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Günün önemine ilişkin özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterimi coşkuyla izlendi.
Partizan’ın hazırladığı “ölümsüzlerimizi anıyoruz“ bildirisi okunarak söz devrimci kurumlara verildi. MLKP ve TKİP adına yapılan konuşmalardan sonra kültürel bölüme geçildi. Kürtçe ve Türkçe marşlar ve türküler kitleyle birlikte söylendi.
Anma, Özgür Gelecek uğruna “örgütlen örgütle“ bilinciyle yakına ama ileriye adımlar atılması gerektiğini ve Önderimizin katledilmesinin 50. Yılında daha çok örgütlenip mücadeleyi büyütmeyi, hesaplaşmayı, kopuşu ve yeni yolu büyütmeyi dile getirdiler.
Ulm
1978 yılında Ocak ayının son haftası Proleterya Partisi tarafından Parti ve Devrim Şehitlerine adanmasıyla, Ulm bölgesinde Partizan Parti ve Devrim şehitlerini mezarlarını ziyaretle birlikte Kültür Merkezinde anma etkinliği düzenledi. Üç ayrı şehirde bulunan mezarlıklar ziyaret edildi. Birinci Anma Göppingen’de Sınıf Teorisi taraftarı Ali Asker Yer’in mezar başında gerçekleştirildi. Tüm anmalarda olduğu gibi anma toprağa düşenler için bir dakikalık saygı duruşunla başladı. Ardından Partizan temsilcisi bugün(29 Ocak) burda bulunmanın önemini toplumsal somut örneklerle dile getirdi. Özellikle devrimci eylem birliğin önemi ele alınarak İbrahim Kaypakkaya’nın 50. yıldönümü vurgulandı.
Konuşmasının ardından Sınıf Teorisi temsilcisi söz alarak 50.Yıl dönümünde birlikte yapılacak merkezi eylemlerinin, kaybettiğimiz insanlarımız önünde ne demek olduğunu dile getirdiği ve bu eylemlere katılım çağrısında bulundu. Anmanın ardından Wiblingen’de ilerici-demokrat dernek üyesi Izzet Ateş mezar başında ziyaret edildi.
Burda Partizan adına yapılan konuşmada örgütsel mücadelenin neler yaratabildiğini, Izzet Ateş’in hiç bir gün bunun önemini unutmadığı hayatı boyunca bu mücadeleyi desteklediğini, eyleme katılanlara paylaşıldı. Bu mezar başı anmasının ardından Ulm Dursun Çaktı mezarı ziyaret edildi. Kitlesel katılım önünde Partizan adına yapılan konuşmada Proletarya Partisinin tarihsel süreci ve tüm zor koşullara rağmen gerçeklere dayanarak neler tekrar yaratabilindiğini anmada bulunanlara sunuldu. Tüm mücadele alanları örneklerle sunarak herkesin görevleri başta örgütlenmek ve tüm haksızlıklara karşı başta birlikte mücadele etmek esas görev sayılması gerektiğini dile getirildi.
Mezar başı anmalarının ardından programın ikinci bölümüne geçildi. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bu bölümde TKP-ML Merkez Komitesinin açıklamasının okunmasının ardından komünizm ve devrim şehitleri için hazırlanan müzikal slayt gösterildi. Etkinlikte ayrıca Atılım ve Avrupa Sürgünler Meclisi adına söz hakkı alınarak Anma selamlandı. Yaklaşık sekiz saat süren tüm anma programının son bölümünde sanatçı Erkan’la birlikte ağıtlar ve marşlar okundu.