22 Ağustos Perşembe günü kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Haydar Yıldırım, 26 Ağustos Pazartesi günü Hollanda’nın Arnhem şehrinde düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Törene çok sayıda kişi katıldı; şiirler okundu, saz eşliğinde devrimci marşlar söylendi. Törende, Partizan adına yapılan konuşmada Yıldırım’ın yaşamı ve mücadelesi hakkında vurgular yapıldı.
Konuşmada, Haydar Yıldırım’ın hayatı boyunca devrimci mücadelesine bağlı kaldığı ifade edilerek, “Haydar yoldaş, yaşamının büyük bir bölümünde enerjisini, emeğini devrimci mücadeleye vermiştir” denildi. Yıldırım’ın devrimci mücadeleye adanmış yaşamı şöyle özetlendi:
“Kürecik’in Kepez köyünde 1951 yılında dünyaya gelen Haydar Yıldırım, 1969 yılında köyünü terk ederek Derince’de bir lahmacun fırınında çalışmaya başlıyor. Bir müddet sonra Gülsuyu’na yerleşiyor. Gülsuyu’nda yaşadığı süreçte 1972 yıllarında Kaypakkaya düşüncesiyle tanışıyor. 1970’li yıllar Türkiye’de devrimci mücadelenin kabardığı, devrimci eylemliliklerin, işçi grevlerinin, sokak eylemlerinin arttığı yıllardır. O yıllarda devrimcilerin, partizanların yoğun olarak örgütlendikleri, yaşadıkları, mücadele ettikleri 1 Mayıs Mahallesi’nde Partizanların saflarında mücadele ediyor.
Yıldırım, 1980’li yılların başında Almanya’ya iltica ederek burada da devrimci mücadelesini sürdürdü. Almanya’da tanıştığı Nubar Yalım’ın cenaze törenine katılmak için gittiği Hollanda’ya yerleşti ve ailesini de buraya getirdi. Partizanlarla ilişkisini burada da sürdüren Yıldırım, “Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği’nin (ATİD) kuruluş yıllarındaki çalışmalarına katılıyor” ve “Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun (HTİF) kuruluşunda ve faaliyetlerinde aktif görev alıyor.”
Partizan adına yapılan konuşmada, Yıldırım’ın devrimci mücadelesindeki kararlılığına vurgu yapılarak, “Haydar yoldaş, yaşamı süresince 1 Mayıs, Newroz gibi protesto yürüyüşlerinde Partizan bayrağıyla yer alırken, düşünceleri doğrultusunda mücadele yürüttüğü Kaypakkaya’nın anma gecelerinde görevli olarak katılım sağlamış, yürüyüşlerde sürekli pankartın yanında, en önde yürümüştür” denildi.
Haydar Yıldırım, devrimci mücadelesine adanmış bir ömrü geride bırakarak, devrimci dostlarının omuzlarında sonsuzluğa uğurlandı.